Unknown: Function mcrypt_create_iv() is deprecated in /www/webvol17/ch/abcztj2acgjfq14/larmopasser.se/public_html/system/library/encryption.php on line 8 Passersystem

Passersystem

Passersystem

1964 hade Securitas också utvecklat det första passagekontrollsystemet i världen med kort, PIN-kod och registrering som också visades på Tekniska Mässan i Stockholm (Securicoll). Två år senare, 1967, invigdes också Bankomaten av Securitas/Metior. 

Systemet Securicoll bestod av kortläsare vid vändkors, reläcentral med ID-organ, hålkodstablå, spärrorgan samt manövertavla som var till för fjärrmanövrering av vändkors, automatisk resp manuell återställning av larm, tidsfördröjning samt signalförbindelse till vändkors. Securitas tillhandahöll Securicoll-anläggningar endast genom abonnemang, i kombination med driftstöd och personell bevakning som komplement. Ursprunget: passagekontroll Metior AB bildades 1965 av Securitas Alarm och Tetra Pak och förlades till Malmö (först Lund). Bankomaten har sitt ursprung från Securitas Alarms utvecklingsavdelning i Stockholm. Här utvecklades en ide’ om att kombinera ett kort med en ”legitimation” (en PINkod) och sedan utföra olika tjänster. Den första tjänsten, som visades på S: t Eriksmässan 1965, var som passerkort till en grind (vändkors). Kortet avlästes och en PIN-kod slogs in på en tastatur, varefter man kunde passera in på ett område. Produkten marknadsfördes sedan av Securitas under namnet ”Securicoll”.     Källa: Tekniska museet.

Utvecklingen av passersystem gick sedan till att använda magnetkort, men även detta är på utdöende då de beröringsfria systemen tagit över. Olika typer av passersystem förekommer, tex.Biometriska system som avläser finger eller ögon. Idag integreras även annan utrustning i dessa system som tex.Larm, Porttelefoni, CCTV, mm.

 

Filtrera sökning

Butiken använder OpenCart
LARM & PASSERKONTROLL AB © 2019