Unknown: Function mcrypt_create_iv() is deprecated in /www/webvol17/ch/abcztj2acgjfq14/larmopasser.se/public_html/system/library/encryption.php on line 8 Låscylindrar

Låscylindrar

Låscylindrar

 Låscylindern är den del på låset där nyckeln sticks in, Låscylindrar finns i många olika fabrikat ytbehandlingar och och utseenden beroende på vilken typ av lås den skall sitta på. Man skiljer på Försäkringsgodkända och inte, generellt sett kan sägas att den ovala typen är ej godkänd men kan vara det beroende på vilken typ av cylinderbehör den monteras i.

1940-1959: ASSA först i världen med 7-stiftcylindrar

1946 levereras det första låssystemet upplagt på 5-stiftcylindrar. Sedan dess har fler än 150 000 funktionella säkerhetssystem levererats omfattande mer än nio miljoner cylindrar.

1947 startar blir ASSA först i världen med tillverkning av 7-stiftcylindrar. De ingår i August Stenman ABs säkerhetssystem under mottot: "Lås skall precisionstillverkas i stora serier med snäva toleranser med krav på 100 procentig säkerhet."

1951 införs licenstillverkning av ASSA-nycklar. På 1950-talet går närmare 80 procent av tillverkningen på export. En orsak är den stora efterfrågan på ASSAs produkter i Europa efter kriget. Samtidigt expanderar ASSA genom bland annat förvärvet av danska A/S Ruko 1952.

 

Filtrera sökning

Butiken använder OpenCart
LARM & PASSERKONTROLL AB © 2019