Unknown: Function mcrypt_create_iv() is deprecated in /www/webvol17/ch/abcztj2acgjfq14/larmopasser.se/public_html/system/library/encryption.php on line 8 EL-Lås

EL-Lås

 

Elektriska lås fanns egentligen redan på 1920-talet, de användes huvudsakligen till att hålla portar i hyreshus låsta.De låsen var föregångare till vår tids EL-slutbleck,några av de tillverkare var E.G Eriksson och Carlander, många sitter fortfarande kvar efter dryga 60 års tjänst.   (Källa:Raine Borg Historical locks)

EL-Lås av olika typer. De olika varianter av EL-Lås som finns är många men några termer som kan vara bra att veta är. Motorlås (Låsets regel drivs av en inbyggd EL-motor). EL-Tryckeslås.(Låsets regel drivs av egen påverkan av tex.Dörrtrycket som inkopplas av en elekromagnet).EL-Slutbleck.(Låsets vridfall frigörs av en elektromagnet). El-slutbleck samt El-tryckeslås finns i rättvänd eller omvänd funktion.Rättvänd är låset låst utan inspänning. Omvänd är låset öppet utan inspänning. Omvänd funktion används bla. i utrymmningsvägar.

Filtrera sökning

Butiken använder OpenCart
LARM & PASSERKONTROLL AB © 2019